De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) krijgt een update. Eind 2024 wordt de BIO 2.0 van kracht en deze nieuwe versie brengt belangrijke veranderingen mee voor alle overheidslagen in Nederland. Of je nu werkt bij een gemeente, provincie, waterschap of de Rijksoverheid, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van wat BIO 2.0 inhoudt en hoe je je kunt voorbereiden. In deze blog vijf stappen en tips om aan de eisen van de BIO 2.0 te voldoen.
Eerder gaven we je een introductie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Lees ook ons artikel 'Wat is er nieuw in de Baseline Informatiebeveiliging Overheid 2.0?', om volledig op de hoogte te zijn van de toekomstige wijzigingen. Als je deze blogs gelezen hebt, kun je aan de slag met het onderstaande stappenplan.
De overgang naar BIO 2.0 vraagt om een doordachte en goed georganiseerde aanpak. Het is belangrijk om te weten dat de BIO 2.0 verplicht is, de eerste versie van de BIO waren slechts nog richtlijnen. Onderneem dus op tijd de nodige stappen om te voldoen aan de nieuwe eisen.
Om je te helpen die BIO 2.0-certificering te behalen, hebben we in deze blog een stappenplan opgesteld dat je door het hele proces leidt.
Om je organisatie voor te bereiden op de vernieuwingen binnen BIO 2.0, kun je de volgende stappen volgen:
Met dit stappenplan kan je als overheidsorganisatie soepel de overstap maken naar de BIO 2.0-normen en ervoor zorgen dat je organisatie voldoet aan de nieuwe wetgeving en beveiligingseisen.