Atabix | blog

Zaakgericht werken: in 10 stappen naar een succesvol implementatieplan

Geschreven door Atabix | 11 januari 2024

Wanneer je kiest voor zaakgericht werken, dan is de kans groot dat je een bestaand softwarepakket vervangt en bestaande processen herziet en wilt verbeteren. Dit gaat meestal gepaard met een digitalisering en automatisering van de processen in jouw organisatie.

Bij de implementatie van een nieuw softwarepakket kun je tegen problemen aanlopen, zoals onduidelijke verwachtingen, te weinig draagvlak of weerstand tegen de verandering. De juiste implementatiestrategie en een goed implementatieplan helpen je om duidelijkheid te bieden, risico's te verminderen en de kans op een succesvolle implementatie te verhogen.

In onze vorige blog vertelden we uit welke 3 implementatiestrategieën je kunt kiezen voor het implementeren van zaakgericht werken. Nu leggen wij uit wat de voordelen van een implementatieplan zijn en de wat de 10 stappen zijn die je kunt volgen om tot een goed plan te komen.

De voordelen van een implementatieplan

Een implementatieplan biedt duidelijkheid en transparantie, maar het brengt nog een aantal andere voordelen met zich mee:

Het implementatieplan

De inhoud van het implementatieplan gaat hand in hand met de door jou gekozen implementatiestrategie. In ons vorige artikel kun je lezen uit welke implementatiestrategieën je kunt kiezen: de hard launch, soft launch of hybride strategie. In de onderstaande lijst leggen wij uit welke 10 stappen je kunt volgen voor een succesvolle implementatie.