Atabix | blog

Atabix versterkt haar marktpositie met de overname van Kodision.

Geschreven door Atabix | 15 december 2022

Atabix, gevestigd in Amsterdam, richt zich op het digitaliseren van kritische processen bij overheden en grootzakelijke bedrijven. In augustus 2022 heeft DELTA Equity Partners een meerderheidsbelang verworven in Atabix om samen met de oprichters de groei te versnellen. Het doel is de onderneming middels een actieve buy & build strategie verder uit te bouwen tot een toonaangevende speler voor de digitalisering van de overheid.

Kodision

Kodision brengt nieuwe producten en kennis binnen bij Atabix Group, waardoor overheidsinstanties nu ketenbreed voorzien kunnen worden van de beste digitale oplossingen: flexibele digitale interactie met burgers en andere stakeholders die naadloos integreert met zaaksystemen voor kritieke processen. Het management van Kodision blijft betrokken bij de onderneming en zal samen met de directie van Atabix de gezamenlijke groeistrategie verwezenlijken.

Kodision, gevestigd in Arnhem, werd in 1998 opgericht door Okke Nijdam. Sindsdien is Kodision uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in software voor de overheid. Haar TriplEforms en MijnOmgeving applicaties zijn veelgebruikte softwareoplossingen in de publieke sector. Na de overname werken er 117 medewerkers bij de Atabix Group.

“Aansluiten bij Atabix Group is voor ons een mooie stap in onze groeiambities.” zegt Mario de Bruin (directeur bij Kodision), “De Atabix Group is direct een stevige speler op de overheidsmarkt. Met ons gezamenlijk productaanbod kunnen we overheidsklanten beter van dienst zijn. We ervaren nu al positieve reacties van klanten op de samenwerking met Atabix en dat is natuurlijk een goed teken.”