Atabix versterkt haar marktpositie met de overname van Kodision.

Atabix, gevestigd in Amsterdam, richt zich op het digitaliseren van kritische processen bij overheden en grootzakelijke bedrijven. In augustus 2022 heeft DELTA Equity Partners een meerderheidsbelang verworven in Atabix om samen met de oprichters de groei te versnellen. Het doel is de onderneming middels een actieve buy & build strategie verder uit te bouwen tot een toonaangevende speler voor de digitalisering van de overheid.

Atabix - blog - Overname Kodision

Kodision

Kodision brengt nieuwe producten en kennis binnen bij Atabix Group, waardoor overheidsinstanties nu ketenbreed voorzien kunnen worden van de beste digitale oplossingen: flexibele digitale interactie met burgers en andere stakeholders die naadloos integreert met zaaksystemen voor kritieke processen. Het management van Kodision blijft betrokken bij de onderneming en zal samen met de directie van Atabix de gezamenlijke groeistrategie verwezenlijken.

Kodision, gevestigd in Arnhem, werd in 1998 opgericht door Okke Nijdam. Sindsdien is Kodision uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in software voor de overheid. Haar TriplEforms en MijnOmgeving applicaties zijn veelgebruikte softwareoplossingen in de publieke sector. Na de overname werken er 117 medewerkers bij de Atabix Group.

“Aansluiten bij Atabix Group is voor ons een mooie stap in onze groeiambities.” zegt Mario de Bruin (directeur bij Kodision), “De Atabix Group is direct een stevige speler op de overheidsmarkt. Met ons gezamenlijk productaanbod kunnen we overheidsklanten beter van dienst zijn. We ervaren nu al positieve reacties van klanten op de samenwerking met Atabix en dat is natuurlijk een goed teken.”

"De overheidsmarkt zet, onder andere gedreven door nieuwe wetgeving, steeds meer in op standaard softwareoplossingen gemaakt door partijen met domeinkennis. Atabix group heeft deze softwareoplossingen en wil de slagkracht hebben deze succesvol te implementeren bij overheidsinstanties. daarom hebben we een buy & build strategie ingezet en zijn we verheugd met de samenwerking met Kodision"

David Westerhof - CEO Atabix Group
Deelnemers overname De transactie is mede tot stand gekomen door:
  • DELTA Equity Partners (aandeelhouder Atabix Group);
  • KPMG (adviseur namens Kodision);
  • BJTK (juridisch adviseur Atabix Group);
  • Osborne Clark (juridisch adviseur namens Kodision);
  • Flynth (fiscaal & financieel adviseur namens Atabix Group)
  • YieldDD (adviseur software DD Atabix Group);
  • Schut (notaris);
  • ING.
Ontvang maandelijkse blogs, updates en nieuws direct in je mailbox Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
pijl vorm