Atabix versterkt haar marktpositie met de overname van Oberon.

Atabix, gevestigd in Amsterdam, richt zich op het digitaliseren van kritische processen bij overheden en grootzakelijke bedrijven. In augustus 2022 heeft DELTA Equity Partners een meerderheidsbelang verworven in Atabix om samen met de oprichters de groei te versnellen. Het doel is de onderneming middels een actieve buy & build strategie verder uit te bouwen tot een toonaangevende speler voor de digitalisering van de overheid. In december 2022 heeft Kodision zich aangesloten bij Atabix. Oberon heeft zich nu ook aangesloten bij Atabix.

Atabix - overnam Oberon

Oberon

Oberon is opgericht in 1993. Oberon heeft naam gemaakt door het ontwikkelen van digitale platformen die van strategisch belang zijn voor haar klanten. Oberon is in staat snel en effectief cruciale processen van klanten op een gebruiksvriendelijke manier te digitaliseren. Met deze overname haalt Atabix Group belangrijke kennis binnen op het gebied van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van digitale platformen, waar momenteel veel aandacht voor is binnen de overheid. Na de overname werken er 162 medewerkers bij Atabix Group.

Recente nieuwe richtlijnen en wetten, zoals de Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer en het programma Digital Decade, versnellen de digitale transformatie bij de overheid. In alle aanbestedingen ligt steeds meer nadruk op gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Veel digitale toepassingen van de overheid voldoen nog niet aan alle aspecten van de WCAG 2.1 richtlijn. Atabix Group is een kwaliteitsspeler en helpt de overheid haar digitale doelen te bereiken. Alle applicaties van Atabix Group zijn met zorg voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid zijn ontworpen.

“De samenwerking met Atabix Group opent nieuwe mogelijkheden en markten voor Oberon.” zegt Gert Braun (directeur bij Oberon), “We zijn blij een partner te hebben gevonden met dezelfde ondernemende cultuur die Oberon in staat stelt verder te groeien en nieuwe kansen en uitdagingen biedt voor ons team. De Atabix Group heeft een mooie positie in de publieke sector. Met onze kennis kunnen we de positieve impact op de samenleving verder vergroten door gebruiksvriendelijke applicaties voor de publieke sector te ontwikkelen.”

 

"Atabix group heeft de domeinkennis om kwalitatief hoogstaande softwareoplossingen voor de overheid te ontwikkelen. toegankelijkheid voor burgers en ambtenaren is en wordt steeds belangrijker. met de toevoeging van oberon aan de atabix group wordt onze slagkracht nog groter, en zijn we in staat ook op gebruikerservaring onderscheidende producten te ontwikkelen. de buy & build strategie die we hebben ingezet begint echt zijn vruchten af te werpen en is nog niet klaar."

David Westerhof - CEO Atabix Group
Deelnemers overname De transactie is mede tot stand gekomen door:
  • DELTA Equity Partners (aandeelhouder Atabix Group);
  • MatchPlan (adviseur Oberon);
  • BJTK (juridisch adviseur Atabix Group);
  • oTwee (financieel adviseur Atabix Group);
  • VanLoman (fiscaal adviseur Atabix Group;
  • YieldDD (adviseur software DD Atabix Group);
  • Schut (notaris);
  • ING.
Ontvang maandelijkse blogs, updates en nieuws direct in je mailbox Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
pijl vorm